top of page

Vending Part 1 - historie a budoucnost prodejních automatů

Aktualizováno: 29. 1.

Úvod do vendingu: Cesta k pohodlnému výdeji produktů



Vending, kombinace slov "vending" (prodej) a "machine" (automat), představuje nejtrvalejší nástroj pohodlí pro snadný výdej jídla, nápojů a dalších produktů po celém světě. S více než 165 miliony prodejních automatů po celém světě a očekávaným růstem na 18 milionů do roku 2024, vending s prodejními automaty se rychle stává klíčovým hráčem v distribuci zboží.


Historie Vendingu: Od Alexandrie až po dnešní den s prodejními automaty

Vending má bohatou historii, která sahá až do 1. století n.l., kdy starověký inženýr Heron v Alexandrii vytvořil první známý automat na výdej svěcené vody. V 16. století v Anglii vending zažil obrovský vzestup s automaty na výdej tabáku, novin, knih a známek. Tato historická cesta ukazuje, jak vending přetrval a rozvíjel se po celá staletí.


Modernizace Vendingu: Směřujeme k High-Tech budoucnosti

Vendingový průmysl prochází modernizací s technologiemi, jako jsou dotykové LCD displeje, internetové připojení, kamery, pokročilé platební systémy a interaktivní uživatelské prostředí. Například, nápojový automat může rozpoznat vaše předchozí nákupy a nabídnout vám oblíbený produkt. Tato technologická vylepšení zvyšují efektivitu prodeje a snižují provozní náklady.



Proč podnikat s prodejními automaty? TOP 10 přínosů vendingu

Podnikání s prodejními automaty nabízí řadu výhod, včetně flexibilního a přizpůsobivého podnikání, originality prodeje, nonstop 24-hodinového provozu, plné automatizace, široké variability produktů, všech typů plateb, nulových nákladů na prodavače, spolehlivého výdeje a možnosti prodeje téměř odkudkoliv.


V dalším díle našeho blogu se dozvíte o různých typech prodejních automatů, proč byste se neměli bát podnikání s prodejními automaty, jak začít a na co nezapomenout. Odhalíme vám, pro vaší inspiraci, tajemství toho, co vše se dá v prodejních automatech prodávat,


Tak brzy na viděnou

Váš PickUp24 Jofemar

25 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page