top of page

Vending Part 2 - Co byste měli vědět než si pořídíte svůj automat?

V dalším díle našeho blogu Vám přinášíme pár základních rad, které je dobré mít než se pustíte do pořízení vlastního automatu. Řekneme Vám o různých typech prodejních automatů, proč byste se neměli bát podnikání s prodejními automaty, jak začít a na co nezapomenout. Taky se chystáme Vám odhalit tajemství toho, co vše se dá v prodejních automatech prodávat - ale to zase až příště..


Podle čeho si tedy vybrat prodejní automat?

Prodejní automaty je dobré vybírat vždy s čistou hlavou a při jejich pořízení se neukvapovat. Určitě byste měli mít představu o tom, co byste chtěli v automatu prodávat. A to jak momentálně, tak i do budoucna. Prostě vědět, že se dají využít za různými účely a vybrat si takový, který Vám umožní pružně se přizpůsobovat potřebám trhu, vlivu konkurence a vývoji legislativy.

První Vaše jednoduché pravidlo tedy zní: podle účelu vybírám technologii..

Jak je to tedy s těmi technologiemi?

Nemusíte trávit hodiny prohledáváním webu a sledováním různých fór, obávat se špatného výběru svého prodejního automatu. Nehledejte v tom žádnou složitost, vždyť ty nejlepší věci jsou přeci vždy úplně jednoduché. Každý prodejní automat by měl mít základní UNI výbavu, pak už je to jen o tom, jaký způsob výdeje a uchycení je pro Vaše produkty ten nejvhodnější. Jen pro představu, karuselové automaty jsou obecně vnímány jako automaty do kaváren, v nichž najdete mnoho lahodných zákusků a dortů. Spirálové automaty jsou klasické automaty, které běžně potkáváte téměř na každém kroku v nákupních centrech, pozor jen na perlivé nápoje, ať nejste po jejich otevření překvapení sprškou. Za nás jsou topkou pásové automaty, jsou opravdu bezkonkurenční. Jejich systém uchycení produktů umožňuje nabízet i třeba kusové žvýkačky, to už je jiná liga. A k tomu výtah ve stroje je prostě super komfort.

Takže jaký si vyberete?

A jak tedy na to podnikání?

Pod tímto textem máte pár základních bodů jak na to. Je dobré se zastavit a v klidu si rozmyslet co chcete dělat. Nemusíte tvořit složité business plány, prognózy, zpracovávat statistiky - úplně postačí vytvořit si jednoduchý obchodní plán, držet se ho a pravidelně si zaznamenávat Vaše úspěchy či neúspěchy. Z prvotního plánu se může stát něco velkého a nebo nemusí obstát, ale toho se nebojte, protože jak se říká: odvážnému štěstí přeje..

Pojďme tedy do toho, máte už tužku a papír, Excel nebo vlastní MindMap?

Závěrem

Dnešní díl je u konce. Možná toho na Vás bylo hodně, možná jste se v tom ztratili, ale zkuste se zamyslet nad tím, že byste mohli vlastně prodejní automat potřebovat. Umíte si to představit? Co byste v něm prodávali a kam byste ho chtěli umístit? Pohrajte si s tou myšlenkou a nezapomeňte, že vyděláváte 24/7, nikdo Vás neomezuje a při tom všem si užíváte volný čas se svými nejbližšími.

V příštím díle se chystáme Vám odhalit tajemství toho, co vše se dá v prodejních automatech prodávat, tak už se můžete těšit.


Tak brzy na viděnou.

Váš PickUp24 Jofemar


46 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page